Bless Bless Vesturkot & Olafsvellir

bless bless Vesturkot och Olafsvellir! har haft 6 roliga, jobbiga, underhållande, regniga, soliga, äventyrliga, och lärande veckor här! har varit kul att jobba här har lärt mig en hel del, samt har lärt ut en del själv. Ikväll så lämnar jag gårdarna för gott! haha lr för en tid iaf :P kanske kommer tillbaka hit någon gång! och ska bli tråkigt att lämna alla, speciellt min nya Kärlek Blaer frà Reykholi som jag har lärt känna och som jag har fastnat för så otroligt mycket. Vi bara klickade han och jag direkt! och jag fann kärleken vid första ögonkastet<3 jag vill inget högre än att behålla honom, att ta honom till Sverige och träna upp honom och göra honom bäst :)
kommer bli förkrossad om det är sista gången jag ser honom :( han som har varit så underbar!
ikväll så drar jag, Sara och Elli Ristin till Reykjavik för att roa oss och festa på fredag kväll innan jag far hem till Sverige igen tidigt på Lördag morgon. Vi ska rida ut en sväng på en lång tur på fredag troligen på Gislis föräldrars hästar. Men det kommer inte bli som att rida på Blaer.
Idag blev det troligtvis min sista ridtur på honom. Kändes så hemskt så jag började gråta :( men det gjorde jag i Söndags med som egentligen skulle bli min sista ridtur på honom eftersom han tappade en sko när vi var ute och red. Men Sara gav mig tillåtelse att rida ut honom en sväng idag utan skor. Han var så pigg och glad och alldeles underbar<3

Tack för 6 givande veckor här på Island! Nuuw väntar Studentveckan hemma i Sverige, sedan tar jag Studenten den 8 Juni och sedan är skolgången klar för mig för ALLTID! är så otroligt glad över det, men samtidigt så kommer jag Sakna ihjäl mig efter mina underbara vänner nere i Linköping<3
Har hela Sommaren framför mig med jobb jobb och åter igen JOBB! men lite klirr i kassan är aldrig fel heller så det ska bli la gött som faen!
detta måste vara mitt längsta blogg inlägg på VÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLDIGT LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGE! men vad gör det ibland måste man få rabbla ur sin känslor osv någonstans, och varför inte på MIN egen blogg lixom! aja nuuw ska jag gå och äta liite fruktsallad, sedan ska vi packa in väskorna i bilen och bege oss till Reykjavik!!

SEEEEYAAAAAH BITCHES! <3

image description

image description

image description

image description

image description



image description

image description

image description

image description

image description

image description

image description



image description
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description






Vattenfall, Bergsklättring och Varmkälla

just nuuw ser jag ut som en död zombie, är så jäääävla trött. Igår kväll så drog vi ut på en okänd roadtrip. Jag, Sara, Elli och Catrin. Först så körde vi och käkade god Pizza, sedan så åkte vi till Seljalndafoss, eller hur det stavas. Seljalndafoss är ett stort vattenfall som var jättevackert. vi tog massa bilder och typ under vattenfallet. Sedan så letade vi efter den varma källan som inte finns med på turistkartan, som en tjej som jobbar på ett Cafè i Selfoss hade skvallrat för oss om, att de var lätt att hitta, men man var tvungen att gå 1 km för att komma dit. så vi letade som tokar och Sara körde typ 30 min på en helt förjävlig grusväg, som vi tillslut fick vända på för att det var väldigt väldigt fel väg. Sedan så körde vi in på en gård och frågade en bonde om ´han hade någon aning om vart vi skulle. Och han guidade oss till ett ställe, där vi trodde att det var. Så vi promenerade över sten och bäckar, upp i bergen osv. sedan ser vi att det kommer vattenånga bakifrån fjällen. Och när vi kommer fram så är det en uppvärmd simbassäng mitt ute i ingenstans, så vi badade där, och jag trodde inte att någon hade vart där på flera år typ, så en stund innan vi skulle dra så kom det 3 killar som skulle bada. Hahahaha så de var lite ironiskt. Sedan så var vi inte hemma för än typ kl 02:00 på natten! men det var fett mys ändå! :)


detta är Seljalandafoss :) fett vackert!


nuuw blire bad i varm källa!

tjoooo!!! nuuw blire att dra och bada i en naturlig varm källa :) ska bli fett naajs! ska bli så skönt, om vi nuuw hittar till källan xD ingen aning om vi gört men det är värt ett försök iaf! så nuuw blire jag, sara, Elli Ristin och Catrin som drar iväg på en liten roadtrip så här på kvällskvisten! sedan blire hem å sova :) fett göööööött!!!!!


1 vecka kvar

god morgon, gick upp kl 07:45, var helt död :( även fast det inte blev någon krog igår. Vi åkte in till Selfoss och började med att ta en fiak på Kafe Kros, och efter det så åkte vi till vita huset, för att vi hade tänkt att gå något å dricka osv, men dem hade stängt så vi åkte hem och sov istället, vilket inte var något fel på heller, eftersom vi var så trötta. Men ikväll blire utgång, och vi får se om vi drar till vita huset, eller om vi drar in till Reykjavik och drar ut istället xD vi får se vi får se :) ikväll äre Eurovision Party oxå :) hoppas att Sverige VINNER :D

om exakt 1 vecka så sitter jag på planet hem till Sverige igen! ska bli grymt skönt att komma hem, ta studenten och tjäna massa pengar nuuw i sommar! sedan blire väl att dra utomlands 1-2 veckor med någon kompis till hösten :) fett awesome det ska bli assåw!!!!!!

image description

Regnväder :(

igår kväll och idag så äre regnväder :( inge kul att gå ut och jobba då inte! vill så mkt hellre ligga kvar i min säng och sova bort dagen! men men hästarna går jue först!!!
ikväll ska det bli skönt att sova igen, och man får se det positivt idag äre Torsdag å imorgon fredag och på lördag e det exakt 1 vecka kvar innan jag kommer hem till Sverige och mina underbara hestar och kompisar<3

image description

Andvari tävling

har kommit hem till Saras kille Gisli på en snabb visit, innan vi ska tillbaka till stallet och fixa och grejjs. tävlade Fyrgång igår och tävlade T2 idag. Är helt okej nöjd över Blaer, vet att han kan så mkt bättre, men han skötte sig bra på banan i lösamomentet, men han var liite passtaktig i tölten eftersom jag inte hann värma upp ordentligt. Nackdelen med att inte kunna språket är att man måste vara på plats vid kollektingring samt att man inte hör när speakern säger vilken gångart man ska rida. Red typ 1 kortsida extra i galopp igår när det var ökad tölt som gällde. något pinsamt!!!!
men min lilla kille är så fin ändå! tänker inte säga vilken plats jag kom på lr mina poäng, för det blev åt HELVETE!!! xD
men kan iaf säga att jag fick en 7,0 i skritten ;) Hahahahaha 


23 dagar kvar till Studenten :D

god morgon gick upp för en stund sedan och sitter och funderar liite :3 snart äre dags för mig att ta studenten! ska bli feeeettt naaaajs<3 men faen vad jag kommer sakna mina vänner där borta i Linköping :( kommer bli jätte tomt utan dem, men får försöka passa på att träffa dem när man kan, vilket inte kommer bli speciellt ofta :/
idag äre 23 dagar kvar till studenten och ca 16 dagar kvar tills jag kommer hem till Sverige igen :) känns otroligt bra!!!! tänk att tiden går så fort att jag har varit här i ca 25 dagar :P känns wierd!!!


strålande väder

god eftermiddag det är strålande väder och vi jobbar på ;) vi har drivit in en flock med unghästar idag, var riktigt skojjsigt, Àshildur och Nòtt var dödströtta när vi kom tillbaka xD hehe men dem tyckte att de var jätte kul :)
har även ridit på Blika idag :) hon var mkt finare att rida än att longera. Sedan så red jag och Sara ut på våra vackra valacker :) Blaer kunde gå på helt lång tygel med stångträns i tölt över fältet. red med händerna utsträcka från kroppen, vilken härlig känsla :)
ikväll blire att ta Blaer till Vesturkot och ge honom ett ordentligt bad för på fredag tävlar vi fyrgång och på lördag tävlar vi T2 :) ska bli Awesome! :D<3


om 3 dagar är det tävling :)

god morgon! är pisstrött, gick upp för ca 20 minuter sedan och nuuw sitter jag här en stund innan det är dags att dra till stallet och börja jobba. Gårdagen blev väldigt lång, på eftermiddagen var vi hos kossorna och jag fick se hur man gör med mjölk maskinerna och grejjer och så fick jag tvätta kossornas bröstvårtor och prov spruta ur dem, var roligt. Sedan på kvällen, precis innan vi skulle gå in till oss och typ ta kväll, så kommer de två nya Tyska praktikanterna som ska jobba i kostallet och säger att det händer något inne hos kossorna, så vi springer dit, och en ko höll på att föda en kalv :) den var så söööwt, nuuw har jag både sätt en ko förlossning och en får förlossning. Bara en häst förlossning kvar sen äre klart då ;) hehe
igår så red jag ett fyrgångs program och ett T2 program för Sara på banan eftersom vi ska iväg till Reykjavik och tävla på fredag. Ska bli grymt kul att visa vad min lilla hest går för ;)


Stormiga Vindar!

fy faen vad det blåser här idag! kan knappt gå utanför dörren utan att blåsa bort! i helgen hare vart chill typ, bara suttit inne på mitt rum utan internet sedan i fredags eftermiddag. I fredags så var vi och kollade på Åsa när hon tävlade på Brinnglòd :) hon kom 7a tror jag :) sedan så käkade vi middag på Krissas syrras restaurang :) var fett med gött ;)

Blaer frà Reykholt

igår tog Sara fina bilder på mig och Blaer :)


















Trevlig utgang!

god morgon kom hem kl 04:00 imorse och var fett trott och modde illa. Men det var en trevlig kvall ut nar jag val kom in. Efter som det e mellan 20-22 ars grans pa island so ere mkt svarare att komma in. Men vi loste det anda. Kom in pa tva 22 ars klubbar dar det inte dem tydligen inte kollade legg. Sa det var positivt for min del. Vi hade kul, forsta utgangen for mig har pa island sa det var nice!
fanns en del helt okej snygga Islanningar. :) hehe dansade med en snubbe som sag helt okej ut inne pa dansgolvet men nar vi gick ut och rokte sa var han inte lika okej snyg langre xD haha

image description

Roadtrip till Reykjavik

god eftermidagg/kvæll. sitter och chillar hemma hos Saras pojkven och har precis malat mina naglar. Ska bli grillat till middag sedan blire att fixa sig och borja festa liite innan vi drar ut pa krogen ;) ska bli fett nice!
idag ækte jag sjalv till Reyjkjavik.. och det gick jue jette bra..... haha nuuw skulle jag kunna soka till Sveriges varsta bilforare... jag kom in i fel fil, och skamdes som faaaaen!!!!
btw detta e en Islansk dator darfor jag skriver som en kratta... xD hahaha

PISS VÄDER!!!

god eftermiddag! är inne för fika paus, har varit pissväder hela dagen idag i princip och därför såklart blev det massa reka för min del, 9 varv.. inte spec kul i piss väder!
Sara har vart sjuk idag oxå :/ vilket har sugit rejält oxå, så har man vart ensam, har iaf ridit Blaer, Nòtt och Àshildur :) får se vad det blir efter fikat ;) hehe


Tävlingsbilder :)








































Tävlingen :)

god eftermiddag har kommit hem från tävligen. Är väldigt nöjd över min och Blaers presterande efter dagens tävling. Blev ingen placering men Blaer skötte sig väldigt bra :) han var superfin i den Ökade tölten, men han gick lite för sakta i den korta tölten.
Men nuuw äre bara att ladda inför nästa tävling som är snart förhoppningsvis ;)

Nuuw blire bara att chilla ikväll och förbereda sig inför morgondagens stallarbete.

image description

Tävling på Blaer!

god morgon gick upp kl 06:50 för att käka frulle, sedan blev det att fodra på Olafsvellir, sedan fodra, mocka, spåna och soppa stallet på Vesturkot. Nuuw chillar vi hemma en stund innan vi ska ut till stallet igen för att borsta våra fina hestar innan vi ska dra iväg till Flòdir och tävla. Detta är även Saras första tävling på hennes häst Kristall. Och detta är min absolut första gång som jag ska tävla i ett annat land. Känns väldigt kul, men samtidigt väldigt nervös eftersom jag inte förstår vad dem säger, kommer säkert rida fel lr något :O hahaha
Men jag är sjuuuuuuuuukt TAGGAD!!!!

önska oss lycka till ;)

image description

image description


RSS 2.0